Ryżowa z tuńczykiem

4.5 (151 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Tę sałatkę wymyśliłam, gdy znajomi wpadli z wizytą.

Składniki:

  • 2 szklanki ryżu
    puszka groszku konserwowego
    puszka kukurydzy konserwowej
    puszka tuńczyka w sosie własnym
    mały majonez
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (151 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Ryżowa z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Następnie płuczemy i odstawiamy do ostudzenia.
  • 2. Do ryżu dodajemy osączone z zalewy groszek, kukurydzę oraz tuńczyka. Dodajemy majonez.
  • 3. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i doprawiamy pieprzem i solą do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek konserwowy Ryż Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować