" Ryżowa wyspa "

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszna , sycąca sałatka z dodatkiem makaronu ryżowego o czosnkowym posmaku!

  • 30 min

Składniki:

  • - makaron ryżowy - 0,5 kg
    - ogórki świeże - 5 szt.
    - czosnek - 3 ząbki
    - śmietana 18% - 1 łyżka
    - majonez - 2 łyżki
    - sól
    - pieprz

" ryżowa wyspa " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Sałatka 1. Makaron gotujemy w dużej ilości osolonej wody , wg. przepisu na opakowaniu.
    Odcedzamy.
    Studzimy.

    Ogórki obieramy.
    Ścinamy na tarce.

    Czosnek drobniutko siekamy.

    Wszystkie składniki mieszamy.
    Dodajemy śmietanę wymieszaną z majonezem.

    Doprawiamy solą i pieprzem.


    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy