Ryż ze szpinakiem

4.5 (162 ocen)

  • 40 min

Jestem studentką i uwielbiam zdrowe jedzenie. To danie jest szybkie i proste. I można je także dowolnie urozmaicać :)

  • 40 min

Składniki:

  • 1/2 opakowania mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    śmietana 18% (do zup i sosów)
    pół kostki sera żółtego (opcjonalnie)
    sól
    pieprz
    łyżka masła
    ryż
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż ze szpinakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Rozmrożony szpinak podsmażamy na łyżce masła. Dodajemy czosnek (posiekany lub przeciśnięty przez praskę). Po podgrzaniu szpinaku doprawiamy solą i pieprzem według uznania.
    2. Następnie dodajemy śmietanę i mieszamy.
    3. Ryż gotujemy, odcedzamy i nakładamy na talerz. Dodajemy szpinak.
    4. Całość możemy posypać drobno startym żółtym serem.

Porady

Przepis ma ten duży plus że można go dowolnie urozmaicać :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować