Ryż z warzywami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Letni obiad :)

  • 60 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki ryżu
    2 garście fasolki szparagowej
    2 garście bobu
    1/2 małej cukinii
    2 łyżki masła
    przyprawa uniwersalna, pieprz
    zioła prowansalskie
    pieprz kajeński

Ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażone warzywa 1. Fasolkę i bób zalać wodą, kiedy się zagotuje posolić i gotować 10 minut. Odcedzić, przestudzić. Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki, a bób obrać. Cukinię pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 2 łyżki masła z odrobina oleju. Warzywa podsmażyć na maśle. Doprawić.
  • Obiadek :) 2. Ryż podsmażyć na rozgrzanym oleju. Zalać 1,5 szklanki gorącej wody, posypać przyprawa uniwersalna, przykryć i gotować na małym ogniu aż ryż wchłonie cały płyn i zrobi się sypki. Nie mieszać. Ryz wymieszać z warzywami. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy