Ryż z warzywami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Szybki, tani i smaczny.

  • 40 min

Składniki:

  • - 2 woreczki ryżu
    - 5 dużych pieczarek
    - 3 marchewki
    - pół średniego brokuła
    - sól

Ryż z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy. Pieczarki obieramy, kroimy w kostkę, kładziemy na patelnie i dusimy, marchewkę także obieramy, ścieramy na tarce, dodajemy do pieczarek i razem dusimy. Brokuł gotujemy, a następnie rozdrabniamy go widelcem i dodajemy do pieczarek i marchewki, dodajemy trochę soli i mieszamy wszystko. Podajemy tak jak na zdjęciu (Na talerz nakładamy ryż, a na niego trochę farszu przygotowanego z pieczarek , marchewki i brokuła).

Komentarze

Podobne przepisy