Ryż z sosem truskawkowym

4.49 (169 ocen)

Proste i smaczne danie z ryżu, polanego musem truskawkowym i ozdobionego połówkami truskawek, oraz listkami mięty.

Składniki:

  • Ryż w saszetkach – 300g
    Truskawki – 500 g
    Śmietana 18% - 250 g
    Cukier – 4 łyżki
    Cukier waniliowy – 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż z sosem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w saszetkach w osolonej wodzie.
    Ugotowany wyjąć z garnka, rozciąć saszetki i wysypać na talerze.
    Truskawki oczyścić z szypułek, opłukać, dodać do blendera, wsypać cukier i cukier waniliowy i zmiksować na mus, dodać śmietanę i razem zmiksować przez chwilkę, Powstałym sos polać po ryżu, udekorać truskawkami i miętą. Od razu podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować