Ryż z sosem pomidorowym i pieczarkami

4.5 (174 ocen)

  • 10 min

Lekkie dietetyczne danie ,mało kalorii a bardzo smaczne

  • 10 min

Składniki:


  • 1 woreczek ryżu,
    25 dag pieczarek
    1 cebula,
    1 szt pomidory z puszki,
    1 ząbek czosnku
    tymianek,
    uniwersalna przyprawa
    cukier,
    pieprz biały
    2 łyżki masła lub 1 łyżeczka oleju
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z sosem pomidorowym i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu . Po ugotowaniu odcedzamy i studzimy . Na patelni na maśle podsmażamy pokrojone pieczarki i cebule . Gdy pieczarki są podsmażone dodajemy do nich zmiksowane pomidory z puszki. Mieszamy zagotowujemy .
  • 2. Doprawiamy przyprawą uniwersalną ,cukrem i pieprzem do smaku . Gotujemy . dodajemy tymianek i wyciśnięty czosnek . Pod koniec dodajemy jeszcze odrobinę masła do zagęszczenia. Podajemy z ryżem .

Porady

Jeżeli jesteśmy na diecie rezygnujemy z masła na rzecz 1 łyzeczki oleju tylko do podsmażenia pieczarek

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować