pół kg kiełbasy cienkiej
1 udko z kurczaka
1 papryka czerwona
3 ogórki korniszony
1 cebula
sól do smaku
pieprz czarny mielony do smaku
kucharek do smaku
tłuszcz do smażenia
Ryż z sosem mięsno-warzywnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Udko gotujemy w osolonej wodzie i rozdrabniamy na mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i na gorący wrzucamy pokrojoną cebule na talarki, jak się zeszkli dodajemy paprykę pokrojoną w paseczki, chwile smażymy , potem ogórki trzemy na grubej tarce, na koniec dodajemy kiełbasę pokrojoną w kostkę i mięso z kurczaka.
2.Na koniec doprawiamy sos kucharkiem, pieprzem i solą. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Ryż wykładamy na talerze, polewamy sosem, dekorujemy natką pietruszki i podajemy na gorąco.
Komentarze