Ryż z łososiem w pistou pietruszkowym

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pomysł na obiad lub ciepłą kolcję do przyrządzenia w kilka chwil. Idealna propozycja dla zapracowanych miłośników niebanalnych dań. Sos pistou w wersji pietruszkowej świetnie komponuje się z ryżem.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż parboiled: 100 gramów
    - Filet z łososia: 100 gramów
    - natka pietruszki: 1 pęczek
    - czosnek: 1 ząbek
    - oliwa z oliwek: 0.25 szklanki
    - suszone pomidory w oleju: 5 sztuk
    - kukurydza z puszki: 3 łyżki
    - sok z cytryny: 2 łyżki
    - sól, pieprz: 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z łososiem w pistou pietruszkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotuj ryż wg wskazówek na opakowaniu.
  • 2. Łososia skrop sokiem z cytryny, dopraw solą, pieprzem i upiecz w piekarniku (180 st. C, ok. 15 min).
  • 3. Zmiksuj w blenderze oliwę z pietruszką oraz czosnkiem. Połącz z ugotowanym al dente ryżem. Dodaj podzielonego na niewielkie kawałki upieczonego łososia. Lekko podgrzej na patelni. Dodaj pokrojone suszone pomidory oraz odsączoną z zalewy kukurydzę. Jeszcze chwilę podgrzewaj, dopraw do smaku solą i pieprzem, i podawaj.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować