Ryż z kurczakiem i selerem naciowym

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Udekorowany mini-szaszłyczkami :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 pojedynczy filet z kurczaka
    2 łodygi selera naciowego
    2 woreczki ryżu
    2 łyżki sosu sojowego
    marynata:
    1 cm startego, świeżego imbiru
    2 łyżki sosu sojowego ciemnego
    1 łyżka oleju arachidowego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    1 łyżeczka przyprawy do potraw chińskich
    ognista mieszanka przypraw
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy

Ryż z kurczakiem i selerem naciowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż z mini-szaszłyczkami :) 1. Filet z kurczaka pokroić w kostkę i wymieszać z przyprawami. Odstawić do lodówki przynajmniej na pół godziny. Selera pokroić w plasterki. Część mięsa i selera nabić na wykałaczki. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć mięso (szaszłyczki również, ale wyjąć przed dodaniem ryżu), dodać selera, smażyć 5 minut. Dodać ugotowany ryż i sos sojowy, wymieszać. Podsmażyć 2-3 minuty. Przełożyć na talerz, udekorować szaszłyczkami i liśćmi selera. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Ryż Seler Sos sojowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Chińska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować