Ryż z klopsikami w sosie warzywnym.

4.5 (146 ocen)

Mój mąż bardzo lubi tę potrawę, dlatego jest idealna na kolację we dwoje ;)

Składniki:

  • 15-25 dag pieczarek
    1 czerwona papryka
    1 duża cebula
    olej
    15-25 dag mięsa mielonego
    pół lub cała czerstwa bułka
    uniwersalna przyprawa warzywna
    pieprz
    ostra papryka
    4 łyżeczki koncentratu
    woda
    100-200 g ryżu
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z klopsikami w sosie warzywnym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki oczyścić, pokroić i wrzucić na patelnię z rozgrzanym olejem. Dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Przyprawić solą i pieprzem i smażyć. Następnie wrzucić pokrojoną w kostkę paprykę. Dusić pod przykryciem. Podlać wodą. Z mięsa, bułki (którą wcześniej namaczamy i odciskamy z wody),jajka, kucharka, papryki ostrej i pieprzu wyrobić malutkie klopsiki i wrzucić na patelnię do warzyw. Dusić pod przykryciem ok 20 minut. Na koniec wymieszać z koncentratem pomidorowym i doprawić ostrą papryką. Zagotować. Sosem z klopsikami polać ugotowany w osolonej wodzie ryż.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować