Ryż z jajkiem

5 (160 ocen)

  • 30 min

hmmm......pyyycha

  • 30 min

Składniki:

  • - 30 dag ugotowanego ryżu al'dente
    - 3 jajka
    - sól
    - 2 duże cebule
    - puszka kukurydzy
    - łyżka smalcu i łyżka skwarek
    - szczypiorek lub koperek
Wystaw ocenę:

5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryż z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w dużą kostkę lub w piórka. Na patelni roztapiamy smalec i skwarki. Smażymy na niej cebulę, aż się zeszkli. Dodajemy ugotowany ryż i dobrze mieszamy. Chwilę smażymy. Kukurydzę odsączamy i dodajemy do ryżu, smażymy ok 10 min. Wbijamy jajka i dobrze mieszamy. Dodajemy sól i smażymy tak długo, aż jajka się nie zetną. Na końcu dodajemy pokrojony szczypiorek lub koperek.
    SMACZNEGO.

Porady

Danie dobrze smakuje polane ketchupem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować