Ryż z jabłkami,miodem i cynamonem

4.5 (167 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ekspresowe danie z ryżem w roli głównej.Jabłka,cynamon i aromatyczny miód.W takiej formie można je podać gościom,wygląda apetycznie i kusząco.Używając płatków ryżowych przygotujesz je w 10 minut.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - ryż (biały lub płatki ryżowe): 100 gramów
    - jabłko (duże lub dwa mniejsze): 1 sztuka
    - miód (naturalny,płynny): 4 łyżki
    - cynamon: 2 łyżeczki
    - sól: 0.5 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Zobacz również:

Desery

Ryż z jabłkami,miodem i cynamonem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować w lekko osolonej wodzie.Płatki ryżowe błyskawiczne gotuje się szybciej,zaledwie 3-4 minuty.
  • 2. Porcje ryżu ułożyć na talerzykach.
  • 3. Jabłka umyć,zetrzeć na tarce (duże oczka,najlepiej ze skórką).
  • ryż kuszący aromatem 4. Porcje startego jabłka ułożyć na ryżu,posypać cynamonem,polać miodem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Miód Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować