Ryż z groszkiem Urszuli

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepis dostałam od koleżanki. Jest to danie obiadowe i bardzo szybkie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż długoziarnisty: 2 szklanki
    - jajka gotowane na twardo: 6 sztuk
    - groszek konserowowy: 30 dekagramów
    - masło naturalne: 2 łyżki
    - śmietana18% kwaśna: 1 szklanka
    - curry przyprawa: 2 łyżeczki
    - mąka pszenna: 1 łyżeczka
    - cebula duża: 1 sztuka
    - cebula czerwona posiekana: 1 sztuka
    - sól,pieperz: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż z groszkiem urszuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż zalać wodą, dodać przyprawę curry i zagotować. Jaja ugotować na twardo i pokroić na ćwiartki. Cebulę białą drobno pokroić .Usmażyć na maśle.
    Dodać śmietanę i groszek. Gotować na ogniu przez 5 min.Zagęścić mąką. Doprawić pieprzem i solą. Ugotowany ryż ułożyć na talerzu. Na środku położyć groszek. Udekorować ćwiartkami jajek. Posypać drobno pokrojoną czerwoną cebulą. Podawać na ciepło jako danie obiadowe lub kolację.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować