Ryż surimi

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Biały ryż z mięsem ryb morskich w postaci surimi. To modne, nowoczesne danie w przystępnej cenie.Wspaniale wygląda i smakuje.Szybko,tanio,kolorowo i bez ości...

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - ryż (biały/1 saszetka): 100 gramów
    - paluszki surimi: 8 sztuk
    - marchew z groszkiem (mrożone): 100 gramów
    - brokuły (różyczki/mrożone): 4 sztuki
    - natka pietruszki (posiekana): 2 łyżki
    - pieprz (czarny,mielony): 2 szczypty
    - sól: 2 szczypty
    - oliwa (może być smakowa): 3 łyżki

Ryż surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dwóch garnkach zagotować wodę,posolić.Do jednego wrzucić ryż,gotować według zaleceń producenta.Do drugiego wsypać marchew z groszkiem i brokuły,gotować według zaleceń producenta.Osączyć.
  • 2. Paluszki surimi pokroić na 1 cm kwałki.
  • ryz surimi 1 3. Ryż wyłożyć na talerze,posypać natką pietruszki i pieprzem.Na każdej porcji ułożyć surimi i warzywa.Polać oliwą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy