Ryż po chińsku z paróweczkami

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Tym orientalnym smakiem i zapachem zaczarowałam swojego narzeczonego;)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - parówka: 3 sztuki
    - ryż: 2 sztuki
    - papryka: 1 sztuka

    - cebula: 1 sztuka
    - kapusta pekińska: 30 dekagramów
    - czosnek: 3 ząbki
    - jajka: 2 sztuki
    - olej: 10 dekagramów
    - sól, pieprz,curry: 0.5 łyżeczki

Ryż po chińsku z paróweczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki przygotowane 1. przygotowujemy składniki, kroimy.
  • Gotowa potrawa 2. Przysmażamy parówki pokrojone w kostkę, dodajemy paprykę czosnek i przyprawy, w następnej kolejności w bijamy 2 jajka, pozostawić do całkowitego posmażenia. Gdy chwilkę się podsmaży dodoajemy ryż ugotowany, cebulę, i sos. Następnie wrzucamy Pokrojoną w duże kawałki kapustę pekińską (2 liście). Gotową potrawę podajemy na ciepło jako potrawa jedno garnkowa.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy