Ryż na szybko z kiełbasą i cukinią

4.48 (166 ocen)

  • 20 min

Szybkie smaczne i syte danie dla całej rodziny .

  • 20 min

Składniki:

  • 2 woreczki ryż do risotta
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1 szt cukinia
    Sól morska-
    pieprz biały
    chilli pieprz Cayenne
    2 łyżki przecier pomidorowy 30%
    2 łyżki sos chilli słodki
    1 łyżka masło
    30 dag kiełbasy swojskiej
Wystaw ocenę:

4.48 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryż na szybko z kiełbasą i cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Po ugotowaniu odcedzamy i odstawiamy. Cebule kroimy w kosteczkę , czosnek siekamy. Na patelni podsmażamy cebulkę i czosnek . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbasę. Następnie dodajemy pokrojona cukinię. Smażymy wszystko razem kilka minut.
    Doprawiamy solą morską , pieprzem i chilli. Następnie dodajemy sos słodki chilli i przecier pomidorowy.
  • 2. Mieszamy i podlewamy 1/2 szklanki gorącej wody. Następnie dodajemy wcześniej ugotowany ryz . Mieszamy i chwilę gotujemy. Jeszcze raz doprawiamy do smaku wszystkimi przyprawami. Podajemy na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować