Ryż curry

0 (0 ocen)

  • 30 min

Sypki ryż curry

  • 30 min

Składniki:

  • Ryż, sól, pieprz, curry,olej, papryka słodka

Ryż curry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż gotujemy ( nie wolno go rozgotować )
  • 2. Kiedy ryz się ugotuje, patelnię skraplamy olejem i rozgrzewamy go.
  • 3. Następnie odsączony ryż smażymy z dodatkiem wszystkich przypraw.
  • 4. Jeśli kolor potrawy nie jest intensywny, należy dosypać odrobinę curry i dodać łyżkę oleju
  • 5. Kiedy ryż stanie się sypki, o intensywnym smaku i zapachu jest gotowy do podawania

Porady

Pamiętaj, aby nie przypalić ryżu. W tym celu mieszaj go często. Jest to danie, które można zjeść bez żadnych dodatków. Jeśli jednak wolimy coś dodać - świetnie sprawdza się grillowana ryba. Wtedy danie zamienia się w orientalną rozkosz.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy