Rydze z patelni

0 (0 ocen)

Na taki widok czekam cały rok.

Składniki:

  • rydze
    masło klarowane
    sól

Rydze z patelni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze oczyścić szczoteczką pod strumieniem wody, odciąć korzenie. Osuszyć.
    Większe pokroić na części.
    Na patelni rozpuścić masło, kłaść grzyby blaszkami do góry i smażyć 4 minuty.
    Odwrócić rydze na drugą stronę i smażyć jeszcze parę minut.
    Na początku grzyby puszczą sok, ale po chwili masło nabierze ładnego złocistego koloru.
    Posolić dobrze z obu stron i smacznego. Można jeść z grzanką i sałatą, ryżem ,jak i np. polędwicą z grilla i na ten smak czekam cały rok.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy