Rydze na maśle

0 (0 ocen)

  • 15 min

Proste i pyszne.

  • 15 min

Składniki:

  • 1 kg mrożonych lub świeżych rydzów
    20 dag masła
    sól
    pieprz
    1/2 pęczka natki pietruszki
    2 cebule

Rydze na maśle - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby ( mrożone rozmroź) ,świeże oczyść i opłukaj. 15 dag masła stop w rondelku,a następnie przestudź i zbierz pianę łyżką cedzakową.
  • 2. Otrzymany tłuszcz ponownie rozgrzej,wrzuć rydze,smaż 10 minut na wolnym ogniu.Dodaj drobno posiekaną cebulę,smaż jeszcze przez 5 minut.Zdejmij z ognia,dodaj pozostałe masło,wymieszaj.Posyp posiekaną natką,podawaj z bagietką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy