Ryby z pieczarkami.

4.5 (162 ocen)

  • 25 min

Ryby na wigilię to tradycja której nie może zabraknąć podaję na wieczerze a jak zostanie to podaję na drugi dzień gdy jest Boże Narodzenie.

  • 25 min

Składniki:

  • kilka filetów z ryby (ja użyłem dorsza i mintaja)
    2 jajka roztrzepane z łyżką wody lub mleka
    mleko
    przyprawa do ryby
    bułka tarta zmieszana z mąką ziemniaczaną w stosunku 3:1 (panierka wychodzi chrupka i ładnie przylega do ryby)
    sól
    olej do smażenia
    1 kg pieczarków
    2 duze cebule
    margaryna do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Desery Dania główne

Ryby z pieczarkami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety zalać w misce z mlekiem (ryba straci niepożądany zapach i będzie delikatniejsza w smaku). zmieszanym z przyprawą do ryby i odstawić na minimum 4h.
  • 2. Rybę osuszyć, posolić, panierować najpierw w jajku a później w bułce tartej zmieszanej z mąką, smażyć z obu stron aż filety będą rumiane.
  • 3. Pieczarki umyć i osuszyć, pokroić w cienkie plasterki oraz 2 średnie cebule drobno posiekać i podsmażyć na margarynie, na koniec dodać sól i zmielony pieprz. Ryby podawać z pieczarkami i kaszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować