Ryby z patelni w zalewie octowej

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

Doskonały smak rybek w marynacie,można długo przechowywać .

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg drobnych ryb (np. płotki)
    3 duże cebule
    1 szklanka octu
    6 szt ziela angielskiego
    4 liście laurowe
    0,5 szkl cukru
    4 szklanki wody
    Mąka
    Sól
    Pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryby z patelni w zalewie octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby wyczyścić, umyć ,oprószyć solą i pieprzem. Następnie obtaczać w mące i smażyć na patelni.
    Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na złoty kolor na oleju.
    Ocet, wodę, cukier, liść laurowy i ziele angielskie wszystko razem zagotować.
    W garnku lub głębokiej misce układać na zmianę warstwę ryb, warstwę smażonej cebuli a następnie zalać wszystko
    gorącym octem.
    Odstawić na 24 godziny do zamarynowania.
    Można podawać z ziemniakami w mundurkach lub gotowanymi.



Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować