ryby smazone w zalewie occtowej

0 (0 ocen)

moj maz je uwielbia

Składniki:

  • 1-2 kg ryb
    mąka olej lub masło do smażenia
    sól lub przyprawa do ryb
    Zalewa
    1 szkl. octu
    3szkl. wody
    1 łyżeczka soli
    1 duża lub 2 średnie cebule
    pieprz ziarnisty ziele angielskie
    liść laurowy

Ryby smazone w zalewie occtowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby oczyścić doprawić przyprawą lub solą, obtoczyć w mące smażyć. Po usmażeniu ryby przełożyć do większego naczynia. Wszystkie składniki zalewy połączyć i gotować 7-10 min. Ryby zalać zimna zalewą. Najlepiej smakuje gdy ryby poleżą w zalewie min. 12 godzin. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy