Rybne burrito

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia

Pomysł mojego partnera :)

Składniki:

  • składniki podstawowe z zestawu A:
    2/4 szklanki ryżu białego
    400 g pstrąga łososiowego
    100 g mrożonego szpinaku

    składnik podstawowy dodatkowy
    4 tortille pszenne

    składniki robocze
    1 szalotka
    3 ząbki czosnku
    1 łyżeczka curry
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka suszonych pomidorów
    1/2 łyżki łagodnej pasty paprykowej
    1 łyżeczka soli
    ocet jabłkowy
    oliwa
    przyprawa do ryby
    1/2 limonki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Rybne burrito - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryż 1. Szalotkę posiekać i zeszklić w rondlu razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodać curry, paprykę i suszone pomidory, wymieszać, wsypać ryż, a następnie zalać 1,5 szklanki gorącej wody. Posolić.
  • ze szpinakiem 2. Kiedy ryż wchłonie większość płynu dodać szpinak i gotować pod przykryciem aż ryż będzie miękki.
  • z rybą 3. Rybę skropić oliwą i octem jabłkowym, posypać przyprawą do ryb, obsmażyć z oby stron, podlać wodą i dusić pod przykryciem aż dojdzie w środku. Usmażoną rybę obrać ze skóry, pozbawić ości i rozdrobnić i dodać do ryżu, skropić sokiem z cytryny i delikatnie wymieszać.
  • zawijanie 4. Tortille podgrzać w mikrofali przez 30 sekund, a następnie nakładać na nie farsz i zwijać.
  • grillowanie 5. Burrito grillować w opiekaczu. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tortilla Pstrąg Ryby Szpinak Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować