Rybie oczka

0 (0 ocen)

Zdrowa przekąska

Składniki:

  • - duży ziemniak
    - 80g łososia
    - 80g szpinaku świeżego
    - pół małej cebuli
    - 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    - sól , pieprz

Rybie oczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ziemniaka ugotować w mundurku, obrać ze skórki i pokroić w grube talarki .
    2. Łososia udusić do miękkości , rozdrobnić .
    3. Cebulę pokroić w kosteczkę , dodać do ryby wymieszać ,dodać koncentrat pomidorowy . Wszystko rozdrobnić blenderem , na koniec przyprawić do smaku solą i pieprzem.
    4. Szpinak udusić w słonej wodzie , rozdrobnić.
    5. Na ziemniaki układać pastę rybną , na rybną pastę układać szpinak .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy