RYBA ZAPIEKANA W ŚMIETANIE

4.51 (182 ocen)

  • 60 min

Pyszna ryba zapiekana w śmietanie - każdy kto spróbuje prosi o przepis :)

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z dorsza
    1/2 cebuli
    szklanka śmietany 30%
    łyżeczka vegety
    jajko
    mąka - do panierki
    bułka tarta - do panierki
Wystaw ocenę:

4.51 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba zapiekana w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć i wysuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić na dwie lub trzy części, obtoczyć w mące, jajku i bułce tartej - nie solić ani nie pieprzyć. Usmażyć na rumiano.
  • 2. Usmażoną rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego, cebule pokroić w drobna kostkę i posypać nią rybę, śmietanę przelać do kubka dodać łyżeczkę vegety, wymieszać a następnie zalać śmietaną rybę.
  • 3. Zapiekać około 30 min w 180"
    Smacznego!

Porady

Rybę podaję z ryżem - do wody w której gotuję ryż dodaję pół łyżeczki carry co daje rewelacyjny smak :)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować