Ryba z warzywami

5 (176 ocen)

  • 50 min

Ryba ze sosem i warzywami.

  • 50 min

Składniki:

  • ryba - mintaj, dorsz 75 dag
    ogórki konserwowe 6 sztuk
    papryka kolorowa 3 sztuki
    żółty ser 15 dag
    jajka 6 sztuk
    groszek konserwowy 1 puszka
    mąka do obtaczania ryby
    olej do smażenia
    ketchup pikantny ok 1 szklanka
    majonez ok 1/2 szklanki
Wystaw ocenę:

5 (176 ocen)

Zobacz również:

Ketchupy Ryba Jajko Przystawki Majonez

Ryba z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę jeśli trzeba rozmrozić, osuszyć i pokroić na mniejsze części. Obsypać pieprzem i vegetą. Obtaczać w mące i smażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić do ostygnięcia. Paprykę myjemy i oczyszczamy (można użyć konserwowej) i razem z jajkiem, serem i ogórkiem kroimy w średnią kostkę. Drobno kroimy cebulę i razem z osączonym groszkiem dodajemy do warzyw. Obsypujemy solą i pieprzem. Przygotowujemy sos. Ketchup mieszamy z majonezem i łączymy z pokrojonym warzywami. W salaterce układamy na przemian warzywa, ryba. Ostatnią warstwą zawsze powinny być warzywa. Z podanych proporcji wychodzą 2 salaterki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Ketchup Ryby Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować