Ryba z sosem jogurtowym

0 (0 ocen)

Taką rybkę wymyśliłam sobie do obiadu

Składniki:

  • 50 dag mrożonej ryby np. soli
    2 jajka
    łyżeczka przyprawy do ryb
    sól, pieprz
    2 łyżeczki soku z cytryny
    mąka
    bułka tarta
    olej do smażenia

    Sos jogurtowy:
    165 g jogurtu naturalnego
    płaska łyżeczka cukru
    szczypta soli
    2 ząbki czosnku
    mały pęczek koperku



Ryba z sosem jogurtowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0t0y4wt 1. Rybę rozmrażamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy przyprawę do ryb i mieszamy. Kawałki ryby obtaczamy w mące, jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Do jogurtu naturalnego dodajemy cukier, sól, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany koperek. Mieszamy. Ciepłą rybę polewamy sosem jogurtowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy