RYBA Z SOSEM JOGURTOWO-KOPERKOWYM

4.5 (161 ocen)

  • 20 min

Małe urozmaicenie ryby - pyszny sos :)

  • 20 min

Składniki:

  • 3 filety z mintaja,
    mały jogurt,
    1/2 szklanki bulionu (może być z kostki),
    2 łyżeczki mąki,
    pół pęczka koperku,
    kilka gałązek pietruszki,
    szczypta cukru,
    sól,
    pieprz,
    sok z cytryny.
Wystaw ocenę:

4.5 (161 ocen)

Ryba z sosem jogurtowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażam, skrapiam sokiem z cytryny, oprószam solą i pieprzem oraz obtaczam w mące.

    Przygotowuję sos: gotuję bulion na małym ogniu, mąkę dokładnie rozrabiam z odrobiną zimnej wody, dodaję do wywaru. Koperek oraz pietruszkę siekam. Lekko przestudzony sos łączę z jogurtem, dodaję zieleninę oraz doprawiam do smaku. Gotuję na małym ogniu, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje.

    Rybę smażę na rozgrzanym oleju, po wyjęciu na talerz polewam przygotowanym sosem i dekoruję pietruszką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować