Ryba z pomidorem i mozzarellą

4.5 (200 ocen)

  • 10 min

Miła odmiana od popularnych panierowanych kotlecików.

  • 10 min

Składniki:

  • 3 Filety z ulubionej ryby
    Pomidor
    Kulka Mozzarelli
    Koperek
    Przyprawa do ryb
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba z pomidorem i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba z mozzarellą 1. Rozmrożone i osuszone filety kroimy na pół, nacieramy z obu stron przyprawą do ryb.

    Pomidory i ser kroimy na plasterki, a koperek siekamy.
  • Ryba z mozzarellą 2. Na patelni rozgrzewamy olej, ryba z dołu musi się ładnie przyrumienić, odwracamy na drugą stronę, posypujemy obficie koperkiem, kładziemy plasterek pomidora i nakładamy ser, patelnię przykrywamy i smażymy aż ser się roztopi.

  • 3. Podajemy z ziemniakami, frytkami lub czosnkowymi grzankami.
    Smacznego!

Porady

Koperek możemy zastąpić bazylią, a mozzarellę startym żółtym serem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Mozzarella Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować