Danie doskonale nadaje się i na obiad, i na kolację. Ma wspaniały łagodny smak i jest łatwe w przygotowaniu.
Składniki:
● 1 kg mrożonych filetów rybnych
● 80 dag małych cebul
● 15 dag keczupu
● mały przecier pomidorowy
● 3 łyżki wody
● małe op. płatków migdałów
● sól
● pieprz
● olej
● panierka: po 2 łyżki bułki tartej, mąki i kaszy kukurydzianej
Ryba z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rybę rozmrażamy, kroimy na kawałki, solimy, oprószamy
pieprzem i obtaczamy w panierce. Na patelnię
wlewamy ok. 1,5 cm oleju, rozgrzewamy i smażymy
ryby. Cebule obieramy i kroimy na talarki. Smażymy na
oleju do lekkiego zrumienienia,
dodajemy
płatki migdałów i krótko
podsmażamy. Dodajemy
przecier pomidorowy
i keczup, podlewamy
wodą i chwilę dusimy.
2.W naczyniu na przemian
układamy cebulę
i kawałki ryby (na wierzchu
powinna być cebula).
Danie podajemy na
ciepło lub na zimno.
Komentarze