Ryba z migdałami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie doskonale nadaje się i na obiad, i na kolację. Ma wspaniały łagodny smak i jest łatwe w przygotowaniu.

Składniki:

  • ● 1 kg mrożonych filetów rybnych
    ● 80 dag małych cebul
    ● 15 dag keczupu
    ● mały przecier pomidorowy
    ● 3 łyżki wody
    ● małe op. płatków migdałów
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej
    ● panierka: po 2 łyżki bułki tartej, mąki i kaszy kukurydzianej

Ryba z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażamy, kroimy na kawałki, solimy, oprószamy
    pieprzem i obtaczamy w panierce. Na patelnię
    wlewamy ok. 1,5 cm oleju, rozgrzewamy i smażymy
    ryby. Cebule obieramy i kroimy na talarki. Smażymy na
    oleju do lekkiego zrumienienia,
    dodajemy
    płatki migdałów i krótko
    podsmażamy. Dodajemy
    przecier pomidorowy
    i keczup, podlewamy
    wodą i chwilę dusimy.
  • 2. W naczyniu na przemian
    układamy cebulę
    i kawałki ryby (na wierzchu
    powinna być cebula).
    Danie podajemy na
    ciepło lub na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2009

Komentarze

Podobne przepisy