Ryba z kukurydzą

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pracuję do późna, muszę więc gotować dania szybkie i sycące. Staram się, aby moja 3-osobowa rodzina miała zawsze coś ciepłego i pysznego na talerzu.

Składniki:

  • 70 dag filetów z ryby (np. mintaj)
    puszka kukurydzy
    papryka
    2 małe pomidory
    koncentrat pomidorowy
    duża cebula
    2 ząbki czosnku
    olej
    pieprz
    sól
    liść laurowy
    ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba z kukurydzą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy i smażymy na oleju. Gdy się zeszkli, wkładamy pokrojoną rybę. Gdy ryba się usmaży, dodajemy posiekany czosnek, obrane i pokrojone pomidory, paprykę, osączoną kukurydzę i liść laurowy i ziele. Dusimy około 15 minut.
  • 2. Dodajemy koncentrat pomidorowy, wymieszany z 1/2 szkl. wody. Gotujemy ok. 10 minut, często mieszając. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z makaronem lub ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować