Zdrowe, bardzo smaczne i wyjątkowo pożywne danie. Wszystkim smakuje.
Składniki:
● 20 dag kaszy jęczmiennej
● 15 dag marchewki
● 15 dag brokułów
● 2 ce bule
● 250 ml bulionu warzywnego z kostki
● 60 dag filetów z mintaja lub morszczuka
● pieprz
● sól
● oliwa
● koperek
Ryba z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filety kroimy na porcje, doprawiamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
2.Gotujemy kaszę. Marchewkę kroimy w plasterki, brokuły dzielimy na różyczki, gotujemy w bulionie 15 minut. Pokrojone cebule przesmażamy
i z warzywami dodajemy do kaszy. Doprawiamy.
3.Kaszę przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch kładziemy rybę. Pieczemy 40 minut w 180 °C. Posypujemy koperkiem.
Komentarze