Ryba z kaszą jęczmienną

4.51 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdrowe, bardzo smaczne i wyjątkowo pożywne danie. Wszystkim smakuje.

Składniki:

  • ● 20 dag kaszy jęczmiennej
    ● 15 dag marchewki
    ● 15 dag brokułów
    ● 2 ce bule
    ● 250 ml bulionu warzywnego z kostki
    ● 60 dag filetów z mintaja lub morszczuka
    ● pieprz
    ● sól
    ● oliwa
    ● koperek
Wystaw ocenę:

4.51 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba z kaszą jęczmienną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na porcje, doprawiamy. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Gotujemy kaszę. Marchewkę kroimy w plasterki, brokuły dzielimy na różyczki, gotujemy w bulionie 15 minut. Pokrojone cebule przesmażamy
    i z warzywami dodajemy do kaszy. Doprawiamy.
  • 3. Kaszę przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch kładziemy rybę. Pieczemy 40 minut w 180 °C. Posypujemy koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_12-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować