Ryba z grzybami

4.5 (170 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Przygotowanie tej ryby zajmuje mało czasu. Podaję ją na Wigilię i inne uroczystości.Jest bardzo smaczna, można ją jeść na ciepło, ale znacznie lepiej smakuje na zimno.

Składniki:

  • ● 2 kg mrożonych filetów z mintaja lub morszczuka
    ● 5-6 cebul
    ● garść suszonych grzybów
    ● szklanka oleju
    ● sól
    ● pieprz
    ● mąka
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby moczymy i obgotowujemy. Odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki. Filety rozmrażamy i osuszamy. Cebule kroimy w talarki.
  • 2. W naczyniu żaroodpornym układamy warstwami: rybę, cebulę i grzyby. Doprawiamy solą i pieprzem i oprószamy mąką. Układamy kolejne
    warstwy. Polewamy olejem i zapiekamy około godziny w temperaturze 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mrożenie Zamrożone

Podobne przepisy

To może cię zainteresować