Ryba z grilla z ryżem i marchewką

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Grillowana rybka..

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - woda: 2 szklanki
    - ryż: 1 szklanka
    - suszone warzywa mieszane: 1 łyżka
    - sól: 1 szczypta
    - olej: 1 łyżka
    - ryba morska: 3 sztuki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - przyprawa do grilla: 1 łyżka
    - oliwa: 1 łyżka
    - marchew gotowana: 5 sztuk
    - Sos chiński Łowicz (mały słoik): 1 sztuka

Ryba z grilla z ryżem i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wodę na ryż zagotować z solą warzywami i olejem, dodać wypłukany ryż i gotować aż do zgęstnienia. Owinąć garnek w koc i odstawić w ciepłe miejsce.
    Rybę oczyścić, skropić sokiem z cytryny, posypać przyprawą i skropić oliwą.
    Marchewkę ugotowaną pokroić w kostkę i wymieszać z sosem chińskim Łowicz.
    Rybę upiec na grillu .. Podawać z gorącym ryżem i marchewką w sosie na zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy