Ryba z dzikim ryżem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To efekt eksperymentów kulinarnych, gdy przez 4 tygodnie siedziałem w domu ze złamaną nogą,połączonych z fascynacją smakami orientalnymi.

Składniki:

  • ● 2 mrożone filety rybne (morszczuk, panga, sola)
    ● ryż brązowy i dziki (saszetki po 100 g i 50 g)
    ● natka pietruszki
    ● 1/2 cytryny
    ● sos chili
    ● panierka sezamowa
    ● 8 jagód jałowca
    ● 8 listków bazylii
    ● pieprz

Ryba z dzikim ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż (po jednej saszetce każdego
    rodzaju) gotujemy, jak
    podano na opakowaniu.
  • 2. Rybę skrapiamy sokiem
    z cytryny, posypujemy natką
    pietruszki i pieprzem, na każdy
    filet kładziemy porwane listki
    bazylii i rozgniecione jagody
    jałowca. Zostawiamy do rozmrożenia,
    następnie obtaczamy
    w panierce sezamowej
    i smażymy na oleju.
  • 3. Podajemy z ryżem, surówką
    z białej kapusty i słodkim
    (łagodnym) sosem chili.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Komentarze

Podobne przepisy