Ryba w zielonej herbacie

0 (0 ocen)

Zwykła zielona herbata z saszetki, a potrafi z rybą zdziałać cuda.

Składniki:

  • 1 średniej wielkości płat z dorsza
    2 saszetki zielonej herbaty z cytryną
    pieprz ziołowy około 1 łyżeczki
    sól

Ryba w zielonej herbacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1n8ro6n 1. Jeśli mamy mrożona rybę to musimy ją wcześniej rozmrozić, rybę po osuszeniu kroimy na mniejsze porcje. Herbatę wysypać z saszetek , wymieszać z pieprzem i niewielką ilością soli, w tak przygotowanej mieszance obtoczyć rybę.
    Patelnię rozgrzać i nalać na nią około 2 łyżek oleju i po rozgrzaniu smażyć na nim rybę na złoty kolor ze wszystkich stron ( trwa to kilka minut).
    Po usmażeniu przełożyć na papierowy ręcznik w celu pozbycia się tłuszczu przed podaniem skropić sokiem z cytryny.

Komentarze

Podobne przepisy