Ryba w zalewie słodko-octowej

4.5 (170 ocen)

  • 40 min

Uwielbiam smak słodkiej ryby z nutka octu,mojemu mężowi także bardzo smakuje.Jest niedroga i szybka w wykonaniu. Mimo dodatku octu jest delikatna,równie dobrze smakuje dzieciom jak i dorosłym.

  • 40 min

Składniki:

  • 1 kg ryby(miruna lub panga)
    5-6 cebul
    2papryki

    Zalewa:
    2szklanki wody
    1szklanka oleju
    6 łyżek cukru
    6-7 łyżek octu
    4 łyżki keczupu
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    3liscie laurowe
    3 ziela angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki

Ryba w zalewie słodko-octowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę kroimy na kawałki,obtaczamy w jajku i bułce tartej,smażymy.
    Cebulę kroimy w talarki,paprykę w kostkę lub paseczki,przelewamy wrzącą wodą.

    Zalewa:
    Wszystkie składniki gotujemy,czekamy aż ostygnie ,dodajemy sparzoną paprykę z cebulą mieszamy. Układamy rybę w naczyniu i zalewamy ostudzona zalewą.

Porady

Danie podawać po kilku godzinach,lub najlepiej na drugi dzień. Jezeli ktoś nie lubi octu, ryba równie dobrze będzie smakować bez niego.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować