Ryba w zalewie

4.5 (191 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Chcę podzielić się przepisem na supersmaczną rybkę– przystawkę na zimno. Robię ją od lat,a przepis wędruje w świat. Radzę od razu zrobić większą ilość.

Składniki:

  • ● 1,2 kg mrożonych filetów z pangi lub mintaja
    ● bułka tarta
    ● mąka
    ● 2 jajka
    ● olej
    Zalewa:
    ● 1 szklanka octu
    ● 5,5 szklanki wody
    ● 5 łyżek cukru
    ● 2 duże łyżki soli
    ● 2 łyżki maggi
    ● 2 duże cebule pokrojone w plastry
    ● 6 ziarenek jałowca
    ● 6 ziarenek czarnego pieprzu
    ● 5 ziarenek ziela angielskiego
    ● 1 listek laurowy
    ● 2 łyżeczki gorczycy
    ● 2 ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w zalewie 1. Rozmrożone filety rybne kroimy
    w kawałki, obtaczamy
    w mące, jajku i bułce i smażymy
    z obu stron na oleju.
  • Ryba w zalewie 2. Osobno przygotowujemy zalewę
    z octu, wody, cukru, cebuli,
    soli i maggi. Zagotowujemy
    i dodajemy ziarna jałowca, ziela
    angielskiego, pieprzu, listek
    laurowy, gorczycę i rozgniecione
    ząbki czosnku. Razem
    z przyprawami gotujemy 2-3
    minuty. Odstawiamy z ognia. Usmażone i wystudzone filety
    wkładamy do garnka i zalewamy
    wystudzoną zalewą. Odstawiamy
    w chłodne miejsce. Po
    2-3 dniach filety są gotowe do
    spożycia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Panga

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować