Ryba w warzywach (po grecku)

0 (0 ocen)

Wspaniale smakuje na ciepło jak i jako zimna przekąska.

Składniki:

  • 6 filetów ryby
    1 kg marchewki
    1 duży seler
    1 duża cebula
    koncentrat
    musztarda
    sól
    pieprz
    vegeta
    4 jajka
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    4 łyżki mąki pszennej
    2,5 łyżki mąki ziemniaczanej
    olej

Ryba w warzywach (po grecku) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryba: Jajka roztrzep z proszkiem do pieczenia i mąkami. Następnie obtocz w takiej panierce kawałki ryby i smaż na oleju.
  • 2. Warzywa: Obierz marchewkę i seler oraz zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Na głębokiej patelni rozgrzej olej i wsyp starte warzywa i duś do miękkości. Wtedy dodaj drobno pokrojoną cebulę i dalej duś pod przykryciem od czasu do czasu mieszając. Gdy warzywa będą już miękkie dopraw musztardą, koncentratem, vegetą, solą i pieprzem. Jeszcze gorącymi warzywami przekładaj usmażoną rybę.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy