Ryba w sosie smietankowo-muszkatołowym

0 (0 ocen)

  • 15 min

Niezwykle proste danie, smakujące wyśmienicie.

  • 15 min

Składniki:

  • 6 filetów tilapii, 5 dużych ziemniaków, 200ml śmietany kwaśniej, 200ml wody, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, sól, pieprz, przyprawa do ryb, świeży tymianek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w sosie smietankowo-muszkatołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plastry. Następnie wykładamy nimi dno naczynia żaroodpornego. Rybę oprószamy przyprawą, solą i pieprzem. Układamy je na ziemniakach. Zaś śmietanę mieszamy z wodą i gałką muszkatołową. Takim sosem zalewamy całość, przykrywamy. Pieczemy w piekarniku w temp. 200stC przez 1godzinę (póki ziemniaki nie zmiękną). Gotowe danie przystrajamy świeżym tymiankiem, który pasuje do ryby.

Porady

Sos powinien zalać całość i sięgać do poziomu ryby. Wówczas szybciej ziemniaki zmiękną.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować