Ryba w sosie słodko kwaśnym

4.5 (171 ocen)

  • 45 min

Moja ulubiona ...

  • 45 min

Składniki:

  • 3 - 4 płaty ulubionej ryby

    Do panierowania:
    mąka
    sól, pieprz, słodka papryka (ewentualne gotowa mieszanka do ryb)

    Sos:
    duża cebula
    5 połówek brzoskwiń z puszki
    1/2 szklanki syropy z brzoskwiń
    1/2 szklanki ketchupu łagodnego (dobrej jaości)
    sól, słodka papryka, pieprz cytrynowy, listek laurowy, ziele angielskie
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryba w sosie słodko kwaśnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożoną rybe kroimy w kawałki, panierujemy w mące z przyprawami i smażymy. Gotową rybę przekładamy na papierowy ręcznik by pozbyć sie nadmiaru tłuszczu.
    Cebule kroimy w piórka, połówki brzoskwin przekrajamy na pół i kroimy w paseczki.
    Przesmażamy cebulkę, gdy będzie już zarumieniona dodajemy brzoskwinie, syrop i ketchup, trzymamy do zagotowania, na koniec przyprawiamy i jeszcze przez chwilę trzymamy na małym ogniu.
    Rybę wykładamy na talerzyk i zalewamy sosem.
    Najlepiej smakuję na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować