Ryba w sosie maślano-cytrynowym

5 (181 ocen)

  • 30 min
  • Łatwy

Soczyste filety białej ryby z piekarnika. Wyśmienite i proste w przygotowaniu rybne danie.

  • 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • - filety białej morskiej ryby: 2 sztuki
    - masło: 4 łyżki
    - sok z cytryny: 3 łyżki
    - cebula czerwona: 0.5 sztuki
    - pieprz cytrynowy: 0.5 łyżki
    - natka pietruszki - posiekana: 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Sok

Ryba w sosie maślano-cytrynowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w sosie maślanym 1. Masło rozpuścić w małym garnuszku, dodać sok z cytryny i pieprz cytrynowy. Filety rybne umyć i ułożyć na papierze do pieczenia, uformować z niego "saszetki", polać przygotowanym sosem. Posypać pietruszką a na wierzch położyć pokrojona w plastry cebulę. Szczelnie zamknąć saszetki.
  • Ryba w sosie cytrynowym 2. Piec w nagrzanym uprzednio piekarniku w temperaturze 190 stopni 15 minut. Po wyjęciu z papieru dodatkowo posypać świeżą pietruszką i dodać kilka krążków surowej cebuli. Smakuje wyśmienicie ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Masło Ryby Sok z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować