Ryba w sosie brzoskwiniwo-paprykowym

4.5 (169 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min

Smakuje wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno.

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki:

    300 g filetów rybnych
    3 łyżki mąki
    1 czerwona papryka
    1 żółta papryka
    1 cebula
    puszka brzoskwiń
    2 łyżki ketchupu
    olej do smażenia
    sól, pieprz, cukier do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (169 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ryba w sosie brzoskwiniwo-paprykowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące i smażyć na złoty kolor.
  • 2. Papryki umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić podobnie jak cebulę w drobną kostkę. Brzoskwinie odsączyć z zalewy (syrop zostawić) i pokroić w grubą kostkę. Cebulę zeszklić, dodać do niej paprykę i dusić do miękkości. Dodać ketchup, sól, pieprz i cukier. Wlać syrop z brzoskwiń i dokładnie wymieszać. Dodać pokrojone brzoskwinie i dusić jeszcze przez chwilę.
  • 3. Rybę wyłożyć na talerze i polać sosem. Podawać z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować