Ryba w prażonej cebulce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny przepis na rybę w cebulowej panierce, miła odmiana dla zwykłej mąki.

  • 30 min

Składniki:

  • 100g prażonej cebulki
    2 filety z morszczuka/minataja
    1/2 szkl. bułki tartej
    mąka pszenna
    2 jajka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Ryba w prażonej cebulce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrozić i odsączyć z wody. Oprószyć przyprawą do ryby.
    Jajka roztrzepać, obficie posolić i popieprzyć.
    Cebulkę włożyć do foliowego woreczka i wałkiem rozbić na drobniej. Dodać do bułki tartej, wymieszać, przesypać na talerz.
    Na drugi talerz wsypać mąkę.
    Rybę obtoczyć najpierw w mące, potem w jajku, potem w bułce.
    Kłaść na rozgrzany olej, smażyć na złoty kolor.
    Podawać z ulubionymi dodatkami.

Porady

Najlepiej smakuje z surówką z kapusty kiszonej

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować