Ryba w pomidorach

4.5 (183 ocen)

  • 15 min

Bez tego dania nie ma w moim rodzinnym domu Wigilii. Robię ją również w inne dni roku... PYCHA!!!!!

  • 15 min

Składniki:

  • 1kg ulubionych filetów mrożonych (mintaj, panga, sola)
    3-4 cebule
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    sól, pieprz
    jajko
    bułka tarta do panierowania ryby
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania z ryb Ryba Przystawki

Ryba w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozmrożoną rybę, pokroić w nieduże kawałki, posolić, popieprzyć. Panierować najpierw w jajku, następnie w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Ułożyć usmażoną rybę na półmisku.
  • 2. Cebulę obrać, pokroić w piórka, dusić na rozgrzanym oleju, aż zmięknie. W między czasie posolić i popieprzyć. Koncentrat pomidorowy rozcieńczyć w 1/2szkl. wody, dokładnie wymieszać i wlać do cebuli. Chwilę razem podusić, aż odparuje trochę wody. Wyłożyć cebulkę na rybę. Podawać.
    Smacznego

Porady

Danie idealne na zimno jako przystawka jak i na gorąco np. z ziemniakami do obiadu...

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować