Ryba w galarecie - pstrąg

4.5 (180 ocen)

Pyszny pstrąg w galarecie z rodzynkami i migdałami

Składniki:


  • 2 filety z pstrąga (świeże)
    2 marchewki
    1 pietruszka
    garść migdałów
    garść rodzynek
    ziele angielskie
    liść laurowy
    1,5 łyżki żelatyny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Galareta Przystawki

Ryba w galarecie - pstrąg - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w galarecie - pstrąg 1.
    Rybę dokładnie opłucz, wysusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na mniejsze kawałki. Do rondelka wlej wodę. Wrzuć liść laurowy i ziele angielskie. Marchewkę i pietruszkę obierz za pomocą obieraczki i potnij wzdłuż na cienkie plasterki. Warzywa wrzuć do rondelka. Zagotuj całość. Włóż delikatnie rybę i wsyp bakalie. Gotuj 7-10 minut. (w zależności od wielkości ryby). Rybę oraz warzywa i bakalie wyciągnij z bulionu. Wsyp żelatynę i energicznie wymieszaj. W miseczce ułóż rybę wraz z warzywami i bakaliami. Zalej bulionem i wstaw do lodówki aż stężeje.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały Pstrąg Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować