Ryba w galarecie

4.5 (163 ocen)

  • 60 min

Jest pyszna.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 cebulki
    1 kg ryby słodkowodnej
    4 marchewki
    3 pietruszki
    1 szczypta pieprzu
    1 opakowanie żelatyny
    1 jajko
    1/2 szklanki bułki tartej
    1 łyżka vegety
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ryba w galarecie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę obieramy, kroimy w krążki,marchewkę,pietruszkę obieramy , kroimy w kostkę i wrzucamy wszystkie warzywa do garnuszka,zalewamy wodą tak aby warzywa były przykryte. Dodajemy vegetę,gotujemy warzywa do miękkości.Pod koniec gotowania na 5 minut wrzucamy rybkę. Odcedzamy warzywa,rybę, mielimy w maszynce,dodajemy jajko, bułkę tartą,pieprz, robimy niewielkie kulki. Do wywaru dodajemy żelatynę, zalewamy kuleczki ułożone na półmisku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować