Ryba w czerwonej marynacie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ryba dzięki marynacie nabrała niesamowitego aromatu i smaku.

  • 30 min

Składniki:

  • 300 g dorsza (lub innej ryby o zwartym mięsie)
    marynata: sok z jednej cytryny, przyprawy: papryka słodka, papryka ostra, czosnek, kminek mielony, estragon, sól, pieprz kolorowy
    mąka pszenna
    olej
    bulion warzywny

Ryba w czerwonej marynacie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę naciekamy marynatą i odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Rozgrzewamy patelnię. Zamarynowaną rybę obtaczamy w mące i kładziemy na rozgrzaną patelnię i smażymy kilka minut, w razie potrzeby (gdy ryba jest gruba i nie chce się szybko usmażyć) podlewamy bulionem i chwilę dusimy. Podajemy z ziemniakami lub ryżem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy