Ryba w cieście

0 (0 ocen)

  • 30 min

Prosta, szybka w wykonaniu i bardzo dobra w smaku rybka.

  • 30 min

Składniki:

  • 2 filety mintaja
    1 jajko
    2 łyżki mąki
    1 łyżka mleka
    sól
    pieprz
    1 łyżeczka soku z cytryny
    olej do smażenia

Ryba w cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ryba w cieście 1. Rybę rozmrozić, osuszyć papierowym ręcznikiem, podzielić na mniejsze kawałki. Rybę skropić sokiem z cytryny ,posolić, popieprzyć. Do miski wbić jajko dodać mleko, rozbełtać. Dodać mąkę i mieszać do uzyskania ciasta o konsystencji gęstej śmietany. Do ciasta włożyć rybę. Na gorący olej wkładać rybę w cieście, smażyć na złoty kolor. Smacznego!

Porady

Do ryby można użyć przypraw według własnego smaku

Komentarze

Podobne przepisy